x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții într-un dosar de proxenetism, spălare de bani și evaziune. Prejudiciu: un milion de euro

Percheziții într-un dosar de proxenetism, spălare de bani și evaziune. Prejudiciu: un milion de euro

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2024   •   15:30
Percheziții într-un dosar de proxenetism, spălare de bani și evaziune. Prejudiciu: un milion de euro

Polițiștii din Buzău fac joi 21 de percheziții în județul Buzău la mai multe persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism, spălare de bani şi evaziune fiscală. Prejudiciul estimat se ridică la un milion de euro.

Potrivit IGPR, din cercetări a reieșit faptul că persoanele cercetate ar fi determinat mai multe femei să practice prostituția, cu scopul de a dobândi foloase în propriul interes. Activitatea s-ar fi desfăşurat pe teritoriul mai multor state europene.

Ulterior, din veniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux.

Documentarea activităţii infracţionale s-a realizat prin cooperarea internaţională a poliţiştilor din Buzău cu autorităţile judiciare din celelalte state.

Perchezițiile se desfăşoară în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1 milion de euro.

La acțiune participă luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: perchezitii proxenetism