x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Petre Roman, audiat în dosarul Revoluţiei

Petre Roman, audiat în dosarul Revoluţiei

29 Mar 2017   •   12:58
Petre Roman, audiat în dosarul Revoluţiei

Fostul premier Petre Roman a venit, miercuri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi audiat în dosarul Revoluţiei, în care se fac cercetări pentru infracţiuni contra umanităţii.

Petre Roman a mai fost audiat în 1 martie de procurorii militari, fostul premier fiind chemat atunci să dea declaraţii în calitate de martor, întrucât în dosarul Revoluţiei se fac în prezent cercetări faţă de fapte, nicio persoană nefiind pusă sub acuzare.
Fostul premier spunea atunci că le-a povestit procurorilor militari ce ştie că a fost în decembrie 1989, el precizând că a reţinut ce a trăit până când Revoluţia a fost o reuşită şi românii au fost admiraţia întregii lumi. Roman preciza că întotdeauna se poate face dreptate, cu condiţia să fie căutat adevărul în fapte, şi nu în imaginaţie.

Procurorii militari ai Parchetului instanţei supreme au audiat, în ultima perioadă, mai mulţi foşti membri ai Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi au cerut acte de la mai multe instituţii, care vor fi folosite în ancheta în care se fac cercetări pentru infracţiunii contra umanităţii.

Printre cei care au fost audiaţi de procurori, în calitate de martor, sunt fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, Laszlo Tokes, Ion Caramitru şi Mircea Dinescu.

Procurorii militari din Parchetul instanţei supreme au dispus, în 1 noiembrie 2016, extinderea urmăririi penale in rem, pentru infracţiuni contra umanităţii.

Sursa: antena3.ro

×