x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Primarul comunei Agigea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acesta a expropiat abuziv un teren

Primarul comunei Agigea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acesta a expropiat abuziv un teren

12 Iun 2020   •   10:56
Primarul comunei Agigea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acesta a expropiat abuziv un teren

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, sub acuzația de abuz în serviciu.

Serviciul teritorial Constanţa a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a edilului întrucât acesta a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Alaturi de primar i s-a întocmit dosar penal și Ancuţei Calust, secretar al localităţii, pentru complicitate la abuz în serviciu, sub formă continuată.

În rechizitoriu se arată că Maricel Cîrjaliu a iniţiat şi a pus în executare, în perioada 2012 - 2013, două hotărâri ale consiliului local prin care a fost expropriat din patrimoniul unei societăţi comerciale un teren de 8.940 mp. Acesta a fost apoi inventariat şi intabulat în domeniul privat al comunei.

Ulterior terenul a fost dezmembrat în şapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deţinute de rude şi apropiaţi ai primarului.

"În demersul său infracţional, edilul a fost ajutat de inculpata Ancuţa Calust, care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri şi le-a contrasemnat ulterior. Prin aceste acţiuni, dar şi prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanţă), obturarea căilor de acces, anularea autorizaţiei de funcţionare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societăţii care a deţinut terenul iniţial, dar şi obţinerea unor foloase necuvenite, iniţial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menţionate mai sus", se arată în comunicat.

În cursul urmăririi penale, societatea păgubită a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro şi 1.548.988 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa. 

×