x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doliu în justiția română! A murit procuroarea Alexandra Șinc, fosta șefă a Parchetului Capitalei. Avea doar 49 de ani

Doliu în justiția română! A murit procuroarea Alexandra Șinc, fosta șefă a Parchetului Capitalei. Avea doar 49 de ani

de Vali Deaconescu    |    25 Ian 2023   •   16:15
Doliu în justiția română! A murit procuroarea Alexandra Șinc, fosta șefă a Parchetului Capitalei. Avea doar 49 de ani
Sursa foto: Captura video

Fosta șefă a Parchetului Capitalei, procuroarea Alexandra Șinc, a murit la doar 49 de ani. Anunțul a fost făcut de de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Iată mesajul transmis de Consiliul Superior al Magistraturii:

Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a doamnei ȘINC ALEXANDRA, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate.
Dumnezeu s-o odihnească!

S-a pensionat din magistratura la 1 februarie 2021, iar de la 1 octombrie 2021 a devenit colaborator al casei de avocatura Mares&Mares.

„Cu o vastă experiență de peste 25 de ani ca procuror (în perioada 1995 – 2021), Alexandra este recunoscută drept unul dintre cei mai respectați profesioniști ai dreptului din România.

De-a lungul unei cariere prodigioase, a ocupat diferite funcții de execuție si de conducere, de la procuror stagiar la Parchetul sectorului 5 la prim-procuror al Parchetului Capitalei. De asemenea, Alexandra a avut diverse funcții administrative în cadrul aparatului tehnic al Consiliului Superior al Magistraturii și al Ministerului Justiției.

Experiența sa nu s-a rezumat însă la aplicarea legislației penale ca procuror, din 2014 fiind formator la Institutul Național al Magistraturii (INS), unde și-a perfecționat abilitățile de trainer. Din postura de secretar general al Ministerului Justitiei și, ulterior, de consilier al procurorului general, Alexandra a avut un rol semnificativ în pregătirea punerii în aplicare și implementarea noilor coduri în materie penală. A avut astfel posibilitatea de a cunoaște în profunzime cele mai multe dintre problemele invocate de practicieni în legătură cu aplicarea acestora, fiind preocupată constant de găsirea răspunsurilor la întrebările ivite în practică.

Experiența acumulată i-a permis Alexandrei ca, în calitatea de formator al INM, să susțină numeroase prelegeri și seminarii pe teme controversate legate de aplicarea Codului de procedură penală.

Absolventă a Facultății de Drept a Universității București, Alexandra este coautor al lucrărilor Codul de procedură penală adnotat cu jurisprudență națională și europeană și Codul de procedură penală. Comentariu pe articole”, aceasta este prezentarea de pe siteul casei de avocatura Mares&Mares.

 

 

 

×