x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorul general interimar, despre dosarul fetei de la Caracal: Mai este un dosar la DIICOT al unei fete dispărute. Analizăm reunirea celor două cauze

Procurorul general interimar, despre dosarul fetei de la Caracal: Mai este un dosar la DIICOT al unei fete dispărute. Analizăm reunirea celor două cauze

26 Iul 2019   •   18:10
Procurorul general interimar, despre dosarul fetei de la Caracal: Mai este un dosar la DIICOT al unei fete dispărute. Analizăm reunirea celor două cauze

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunţat vineri că mai este un dosar la DIICOT al unei fete dispărute şi se analizează dacă acesta va fi reunit cu dosarul fetei de la Caracal.

"Mai este un caz al unei fete dispărute, fiind un dosar constituit la DIICOT, şi, în momentul de faţă, analizăm acel dosar, precum şi oportunitatea ca aceste două cauze să fie reunite", a declarat Bogdan Licu la Digi24.

În legătură cu fata dispărută la Caracal, procurorul general a explicat că autorităţile puteau interveni la locuinţa bărbatului suspectat de crimă fără a avea o autorizaţie de la un judecător.

"Am dispus un control cu privire la ceea ce s-a întâmplat în acest caz, respectiv modul cum a fost manageriat acest dosar. A trecut o perioadă lungă de timp din momentul în care a fost identificată locaţia în care se afla asasinul până în momentul în care s-a efectuat percheziţia. Constituţia României permite ca atunci când viaţa unei persoane este pusă în pericol să se poată interveni de către organele statului fără autorizaţia judecătorului (...). Din punctul meu de vedere, a trecut o perioadă foarte lungă de timp din momentul în care a fost identificată locaţia şi momentul când a fost efectuată percheziţia. Este posibil ca în această perioadă fata să fi fost în viaţă (...). Este un lucru foarte grav ce s-a întâmplat", a spus Licu.

Vineri dimineaţă, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat din oraşul Caracal, într-un caz de dispariţie a unei fete de 15 ani.

Miercuri, minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, ocazie cu care a spus că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla.

"Pe timpul discuţiei cu dispecerul de la Poliţie, apelanta nu a reuşit să furnizeze date privind adresa/locaţia în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locaţia în care se afla. Apelanta a menţionat că nu ştie dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului", arată Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

La locuinţa bărbatului, mecanic auto de profesie, au găsite rămăşiţe care par a fi de natură umană. Astfel, într-un butoi au fost identificate oseminte, dar şi bijuterii ce par a fi ale fetei dispărute pe data de 24 iulie.

De asemenea, poliţiştii iau în calcul şi varianta ca în acel butoi să existe şi rămăşiţele unei alte fete, dispărută în urmă cu două luni în zona respectivă.

Bărbatul este suspectat că ar fi luat în maşină, la ocazie, tinere din comunele învecinate oraşului Caracal, apoi le ducea acasă. Casa bărbatului este împrejmuită cu ziduri din cărămidă şi ciment şi în grădină ar avea săpate gropi umplute cu apă. În ultimul apel telefonic, fata de 15 ani ar fi spus că e într-o curte cu mulţi câini. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bogdan licu