x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un judecător de la Curtea de Apel București, SUSPENDAT din funcție

Un judecător de la Curtea de Apel București, SUSPENDAT din funcție

07 Apr 2017   •   14:35
Un judecător de la Curtea de Apel București, SUSPENDAT din funcție
Sursa foto: Creatas/Getty Images/Creatas RF

Daniela Panioglu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, a fost suspendată din funcţie trei luni de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, pentru "atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu".

Potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, în şedinţa de joi, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Danielei Panioglu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

"În temeiul prevederilor art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în 'suspendarea din funcţia de judecător pentru o perioadă de 3 luni' pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. c) din acelaşi act normativ - 'atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii'", se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

×