x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE Curtea de Apel București AMÂNĂ decizia în dosarul de corupție al fostului primar Sorin Oprescu

UPDATE Curtea de Apel București AMÂNĂ decizia în dosarul de corupție al fostului primar Sorin Oprescu

29 Apr 2022   •   13:42
UPDATE Curtea de Apel București AMÂNĂ decizia în dosarul de corupție al fostului primar Sorin Oprescu

Curtea de Apel Bucureşti a amânat decizia în dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu. E. a fost condamnat în primă instanţă la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Instanța a stabilit pentru data de 13 mai sentința definitivă. Acesta a fost condamnat în primă instanță la la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

ȘTIRE INIȚIALĂ Curtea de Apel București s-ar putea pronunța, astăzi, în dosarul fostului edil general al Capitalei, Sorin Oprescu, în care acesta este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat. În primă instanță a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Sorin Oprescu ar fi primit, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, în septembrie 2015. Banii ar proveni din acte de corupţie.

Hotărârea trebuia dată în aprilie 2021, dar cele două judecătoare nu au ajuns la un acord și s-a cooptat un al treile judecător pentru formarea unui complet de divergență. Dezbaterile au fost reluate. 

El a fost condamnat pe 13 mai 2019 de către TMB, la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Decizia a fost contestată de fostul primar dar şi de procurorii DNA, ultimii cerând o pedeapsă mai mare.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup organizat, din care făcea parte şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală un sistem prin care operatorii economici care doreau să primeascăcontracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu