x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE - Deputaţii au avizat cererea DNA de urmărire penală împotriva Elenei Udrea

UPDATE - Deputaţii au avizat cererea DNA de urmărire penală împotriva Elenei Udrea

18 Oct 2016   •   14:11
UPDATE - Deputaţii au avizat cererea DNA de urmărire penală împotriva Elenei Udrea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Deputaţii au început votul asupra solicitării procurorului general referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatei Elena Udrea, fost ministru al Turismului, pentru săvârşirea a două infracţiuni de instigare la luare de mită, în dosarul nr.121/P/2015 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Solicitarea procurorilor a fost citită în prima parte a zilei în plenul Camerei Deputaţilor, când erau prevăzute şi dezbateri. Nu a fost nicio intervenţie din partea grupurilor parlamentare, deputaţii adoptând, în cursul dimineţii, pe articole această solicitare. 

Înaintea votului, deputata Elena Udrea a susţinut în plen că dosarele se fac discreţionar, "pentru anihilarea politicienilor incomozi", şi a adăugat, între altele, că noţiunea de instigare la mită este una relativă. 

"Nimic bun nu s-a mai întâmplat în România ultimilor doi ani. Celor care îşi doresc un nou mandat de parlamentar - sper să aveţi curajul ca împreună, într-un parlament nou, să facem ceea ce este mai bine pentru ţară, pentru oamenii care aşteaptă să facem curajos ceea ce este nevoie", a spus Elena Udrea. 

Votul final este secret cu bile. 

Comisia juridică a dat luni raport de aprobare acestei solicitări. AGERPRES

×