x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE DEZVĂLUIRI ale primarului Sectorului 5 al Capitalei. Cine l-a denunțat la DNA

UPDATE DEZVĂLUIRI ale primarului Sectorului 5 al Capitalei. Cine l-a denunțat la DNA

29 Apr 2022   •   14:49
UPDATE  DEZVĂLUIRI ale primarului Sectorului 5 al Capitalei. Cine l-a denunțat la DNA

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost reținut vineri dimineață de procurorii DNA pe aeroportul Otopeni. Și fostul primar, Daniel Florea, a fost chemat la DNA în calitate de martor în dosar.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din Capitală, susține că fostul edil șef al sectorului, actualul deputat PSD Daniel Florea, este cel care a făcut denunțul în urma căruia i-a fost deschis un dosar penal de abuz în serviciu.

La ieșirea din sediul DNA, acesta spune că are calitatea de suspect deoarece la „preluarea mandatului său, la nici trei luni de zile, nu a pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local.”

În plus, Piedone precizează că Daniel Flore, este cel care a făcut denunțul în urma căruia a fost deschis dosarul de abuz în serviciu.

„Nu am dat declarație, denunțătorul este fostul primar, se pare că s-a denunțat singur, probabul că a fost deranjat că am scos nereguli... Nu sunt singurele denunțuri... Într-o furie, citez: mi s-a luat costița din fasole”, afirmă Cristian Popescu Piedone.

Ancheta vizează posibile nereguli legate de un contract cu societatea de salubrizare.

ȘTIRE INIȚIALĂ Pe numele lui Cristian Popescu Piedone există un mandat de aducere.

Conform unor surse judiciare, acesta tocmai pleca în vacanță alături de familia sa atunci când a fost oprit de ofițerii judiciari.

În aceste momente, el ar fi în fața procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție pentru a da declarații într-un nou dosar de corupție.

În data de 3 mai 2022, va fi dată sentința definitivă în Dosarul Colectiv. 

Totodată, și deputatul PSD Daniel Florea a mers, astăzi, la DNA în calitate de martor în același dosar. Acesta a fost primar al Sectorului 5, în perioada 2016-2020. A ajuns vineri la DNA și a refuzat să dea declarații.

„Am fost chemat în calitate de martor, deocamdată nu pot să vă spun nimic. În momentul în care ies vă dau toate detaliile, sunt martor în acest dosar”, a spus Florea.

 

 

×
Subiecte în articol: dna piedone Daniel Florea