x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident feroviar. Trenul de Iași-Suceava a lovit un TIR cu cereale. Circulație blocată în zonă

Accident feroviar. Trenul de Iași-Suceava a lovit un TIR cu cereale. Circulație blocată în zonă

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2024   •   14:56
Accident feroviar. Trenul de Iași-Suceava a lovit un TIR cu cereale. Circulație blocată în zonă

Trenul Iași-Suceava a lovit un TIR încărcat cu cereale. Nu există victime în urma impactului, anunță reprezentanții CFR. Circulația trenurilor prin zonă este blocată.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că vineri, „în jurul orei 12:30, ca urmare a neasigurării unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între stațiile Târgu Frumos și Ruginoasa, s-a produs lovirea unui autotren încărcat cu cereale de către trenul R 5605, la km 17+200.”

Pasagerii şi personalul feroviar din trenul R 5605 Iași - Suceava Nord nu au fost răniți. totuși, în urma impactului s-au produs avarierea locomotivei și un deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, pe ambele fire de circulație de la Pașcani la Târgu Frumos. Mai multe trenuri au fost oprite în stații pentru a aștepta eliberarea liniei.

„Până la repunerea sub tensiune a liniei de contact, într-o primă etapă pe firul II, următoarele 4 trenuri Regio - R 11462 (Suceava Nord - Iași), R 6441 (Iași - Pașcani) și R 5604 (Suceava Nord - Iași) - vor staționa temporar în gările adiacente, acestea urmând să fie reînscrise în circulație după finalizarea intervențiilor necesare pentru restabilirea sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact. Menționăm faptul că, până la sosirea locomotivei de ajutor pentru trenul R 5605, personalul SRCF Iași intervine cu o drezină pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact pe firul II, astfel încât să asigurăm continuitate în trafic pentru trenurile staționate temporar, trenul R 5605 urmând a fi reînscris în circulație după sosirea locomotivei de ajutor”, a precizat CFR.

×