x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ciocnire în județul Sălaj. O mașină de Poliție nu a acordat prioritate și a provocat un accident. Polițistul a rămas fără carnet

Ciocnire în județul Sălaj. O mașină de Poliție nu a acordat prioritate și a provocat un accident. Polițistul a rămas fără carnet

de Vali Deaconescu    |    09 Ian 2023   •   18:13
Ciocnire în județul Sălaj. O mașină de Poliție nu a acordat prioritate și a provocat un accident. Polițistul a rămas fără carnet
Sursa foto: FB Radar Salaj

O mașină a Inspectoratului Judetean de Politie a fost implicata într-un accident rutier într-o intersectie localitatea Nusfalau, județul Sălaj.

Potrivit reprezentantilor IPJ Salaj, la intersecșia D.N. 19 B cu drumul județean 191 D, un ofițer de poliție din cadrul Secției nr. 7 de Poliție Rurală Nușfalău, în timp ce conducea o autospecială M.A.I. pe direcția Nușfalău – Boghiș, nu a respectat semnificația indicatorului rutier ”Oprire” și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un tânăr de 19 ani, care se deplasa regulamentar pe direcția Aleșd – Șimleu Silvaniei.

„Luni, 9 ianuarie a.c., la ora 14.50, la intersecția D.N. 19 B cu drumul județean 191 D, în localitatea sălăjeană Nușfalău, un ofițer de poliție din cadrul Secției nr.7 de Poliție Rurală Nușfalău, în timp ce conducea o autospecială M.A.I. pe direcția Nușfalău – Boghiș, nu a respectat semnificația indicatorului rutier ”Oprire” și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un tânăr de 19 ani, care se deplasa regulamentar pe direcția Aleșd – Șimleu Silvaniei.

În urma accidentului rutier, nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”.

Potrivit Monitorul de Sălaj, Șeful Secției de Poliție Rurală nr. 7 Nușfalău, Crișan Dorin, a provocat un accident în timp ce se afla la volanul autospecialei, o Dacia Duster, pe care a făcu-o praf. Acum polițistul riscă să fie cercetat disciplinar și va rămâne fără permisul de conducere o perioadă de timp.

Mai mult, polițistul Crișan Dorin va fi și sancționat contravențional pentru neacordare de prioritate, va trebuie să suporte reparațiile atât a autospecialei din dotarea Poliției care a fost grav avariat, cât și reparațiile Opel-ului Astra avariat.

„Am dispus prin cadrul Compartimentului Control Intern cercetări privind pagubele aduse instituției prin avarierea autospecialei, precum și modalitatea de efectuare a serviciului polițienesc a polițiștilor în cauză, urmând ca la finalul cercetărilor să dispun măsurile legale care se impun. Atât timp cât ocup funcția de insepctor șef al IPJ Sălaj, nu voi tolera nicio abatere disciplinară și nicio încălcare a legislației în vigoare, de către polițiștii din cadrul IPJ Sălaj.

În perioada care urmează, prin structura specializată cu pregătirea profesională a polițiștilor – Biroul de Pregătire Profesională, vom intensifica atât pregătirea polițiștilor pentru a evita astfel de evenimente, cât și controale în trafic a polițiștilor privind respectarea normelor rutiere”, transmite șeful Poliției Sălăjene, comisar șef de poliție Stupar Marius. 

×
Subiecte în articol: accident nusfalau Sălaj