x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accidentul din Pasajul Unirii. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Accidentul din Pasajul Unirii. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

de Vali Deaconescu    |    23 Dec 2022   •   18:09
Accidentul din Pasajul Unirii. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă
Sursa foto: infotraficromania

Polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă după accidentul care a avut loc vineri la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, în care un autocar s-a prins în limitatorul de înălțime și mai mulți pasageri au fost striviți.

„La acest moment, activitatea de cercetare la fața locului s-a încheiat, iar traficul rutier a fost reluat, circulația desfășurându-se sub îndrumarea polițiștilor din cadrul Brigăzii Rutiere. În această situație s-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a transmis Brigada Rutieră

„Cu privire la semnalizarea rutieră din zona Pasajului Unirii, menționăm că Brigada Rutieră a Capitalei a solicitat Administrației Publice Locale, la scurt timp după redeschiderea Pasajului Unirii, suplimentarea semnalizării rutiere, în scopul preîntâmpinării producerii de evenimente rutiere. Măsurile au fost implementate la sfârșitul lunii octombrie, și au constat în instalarea unor console metalice flexibile, marcaje rutiere tip pictogramă cu semnificația "accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5m", potrivit sursei citate.

Potrivit ISU București - Ilfov, în autocar se aflau 48 de persoane. Dintre ele, 22 de adulți și 2 copii au ajuns la spitale din Capitală.

Astfel, patru persoane au fost duse la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), 10 la Spitalul Universitar, opt la Spitalul Bagdasar Arseni, doi la Spital Militar Central.

O persoană a decedat.

22 de persoane care nu au fost rănite au fost transportate la Hotel Parliament.

Din cele 24 de victime transportate la spitale, 15 au fost preluate de SMURD și 9 cu SABIF.

Autocarul - în care se aflau 47 de pasageri - a rupt limitatorul de înălţime aflat înaintea pasajului.

×