x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alba: Germeni din genul Stafilococ,Enterobacteriacee şi E.coli depistați în prăjitura și aperitivul sevite la o nuntă

Alba: Germeni din genul Stafilococ,Enterobacteriacee şi E.coli depistați în prăjitura și aperitivul sevite la o nuntă

07 Aug 2017   •   14:22
Alba: Germeni  din genul Stafilococ,Enterobacteriacee şi E.coli depistați în prăjitura și aperitivul sevite la o nuntă

Prăjitura şi aperitivul rece servite la o nuntă desfăşurată la o pensiune de lângă Alba Iulia în urma căreia zeci de persoane au suferit toxiinfecţie alimentară prezentau germeni din genul Stafilococ coagulazo pozitivi, Enterobacteriacee şi E.coli beta gluco pozitivă, potrivit unui comunicat dat luni publicităţii de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba.

Tulpinile izolate au fost expediate la IISPV Bucureşti, "în vederea serotipizării şi testării rezistenţei antimicrobiene". Pentru probele de materii de origine animală utilizate la prepararea meniurilor urmează să se primească rezultatele, acestea fiind încă în lucru, menţionează DSVSA Alba.

Urmare a deficienţelor constatate cu ocazia controlului efectuat la pensiunea respectivă, s-a dispus sistarea activităţii în blocul alimentar până la remedierea acestora, precum şi sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 8.400 de lei.

Inspectorii DSVSA Alba au dispus efectuarea unei acţiuni de dezinfecţie generală a obiectivului, remedierea deficienţelor de ordin structural şi investigarea suplimentară a stării de sănătate a tuturor persoanelor care manipulează alimente, pentru a preîntâmpina apariţia toxiinfecţiilor alimentare, mai menţionează sursa citată.

Un număr de 37 de persoane au ajuns la spital după ce au participat în 30 iulie la o nuntă, acuzând probleme digestive. La nunta respectivă au participat 154 de persoane.

În vara aceasta a mai fost înregistrat un caz de toxiinfecţie alimentară la o nuntă desfăşurată în Alba, respectiv în mai, la o sală din Alba Iulia. Cauza toxiinfecţiei alimentare, soldate atunci cu îmbolnăvirea a câtorva zeci de persoane, a reprezentat-o infestarea cu Salmonella, germene identificat în aperitive. AGERPRES

×
Subiecte în articol: toxiinfectie alimentara la o nunta alba