x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alba: Peste 1.000 de participanţi la un marş al tăcerii în memoria victimelor de la Colectiv

Alba: Peste 1.000 de participanţi la un marş al tăcerii în memoria victimelor de la Colectiv

03 Noi 2015   •   21:55
Alba: Peste 1.000 de participanţi la un marş al tăcerii în memoria victimelor de la Colectiv

Peste o mie de persoane, printre care şi peste douăzeci de preoţi ortodocşi, au participat marţi seara, la Alba Iulia, la un marş al tăcerii iniţiat de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR) şi Arhiepiscopia Ortodoxă, acţiunea fiind precedată de o rugăciune de pomenire a victimelor incendiului produs în clubul Colectiv, oficiată în Catedrala Reîntregirii.

'În această seară, Catedrala Reîntregirii devine catedrala iubirii, a durerii, dar şi a luminii. Prin prezenţa dumneavoastră aici, construim o inimă mare în care se regăseşte compasiunea, preţuirea, dar şi credinţa că aceia care nu mai sunt devin fiii luminii dumnezeieşti prin rugăciunile rostite aici în această seară', a spus, în cuvântul său, protopopul ortodox de Alba Iulia, Teofil Slevaş.

Preotul a afirmat că Biserica a fost şi este alături de tinerii care au avut de suferit în regretatul eveniment din Clubul Colectiv, 'unii dintre ei pierzându-şi viaţa, alţii zbătându-se între viaţă şi moarte, iar alţii, atât de mulţi, fiind profund afectaţi fizic şi sufleteşte'. Protopopul de Alba Iulia a adăugat că Biserica Ortodoxă este solidară cu familiile victimelor.

'Acum, cuvintele se sting şi se aprind luminile iubirii. Fiecare candelă purtată în marşul tăcerii din această seară să poarte pe braţele iubirii dumnezeieşti câte un suflet al celor care de acum s-au înălţat la cer', şi-a încheiat protopopul 'cuvântul de întărire sufletească' rostit în Catedrală.

Cele în jur de o mie de persoane care au asistat la rugăciunea de pomenire, aflate în incinta şi în exteriorul lăcaşului de cult, preoţi, teologi, tineri, au participat apoi, cu candele aprinse în mâini, la un "marş al tăcerii" de la catedrală până la Monumentul Eroilor de pe Bulevardul Transilvaniei.

'Cu toţii suntem mişcaţi de tristul eveniment şi am realizat că a fi tânăr nu înseamnă a fi nemuritor, ci din contră, suntem mai expuşi morţii, mai ales că şi nouă ne place să ne distrăm, să dansăm, să mergem în cluburi, precum acei tineri deveniţi istorie, deveniţi eroi. De ce eroi?! Pentru că ei, tinerii ce puteam fi chiar noi, au murit fiind victime ale societăţii şi ale ignoranţei, iar moartea lor a trezit în noi conştiinţa care ne spune că e nevoie de o schimbare în atitudine şi comportament; pentru aceasta ei ne sunt eroi, indiferent de faptul că mergeau sau nu la biserică. Indiferent că ascultau sau nu muzică satanică, ei ne-au dat o lecţie, iar noi promitem că ne-am asumat-o şi nu le vom lăsa sacrificiul să fie zadarnic. Şi este nevoie să afirmăm noi, studenţii creştini ortodocşi, că Biserica e alături de popor în orice ceas, indiferent de circumstanţe', a menţionat, într-un comunicat de presă, Teofil Mihail Slevaş, vicepreşedinte A.S.C.O.R. filiala Alba Iulia.  

Agerpres

×