x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă la Tulcea! Dunărea a inundat mai multe schele de acces pe pontoanele de pe faleza orașului

Alertă la Tulcea! Dunărea a inundat mai multe schele de acces pe pontoanele de pe faleza orașului

31 Mar 2018   •   16:15
Alertă la Tulcea! Dunărea a inundat mai multe schele de acces pe pontoanele de pe faleza orașului

Dunărea a depăşit nivelul mai multor schele de acces la pontoanele de acostare de pe faleza municipiului Tulcea, nivelul fluviului fiind cu 15 centimetri mai mic decât cota de inundaţie.  

 
Majoritatea schelelor de acces la pontoanele de acostare a navelor de pe faleza Tulcea au fost ridicate încă de zilele trecute de către proprietarii acestora, astfel încât accesul pe nave să nu se facă prin apă, însă această măsură nu a fost suficientă în cazul unor pontoane, ca de exemplu cel al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime sau cel al Administraţiei Zonei Libere.  
 
În unele zone ale falezei, Dunărea a atins deja asfaltul, din cauza valurilor formate atunci când trec navele fluviale sau maritime.  
 
Potrivit prefectului judeţului, Lucian Furdui, în urma inspecţiei efectuate vineri în satele Vulturu şi Băltenii de Jos din Delta Dunării s-a constatat că nu este cazul unor intervenţii pentru supraînălţarea malurilor fluviului.  
 
De peste două săptămâni, nivelul Dunării a depăşit cota de atenţie pe raza judeţului Tulcea, iar sâmbătă dimineaţa, la Tulcea şi Isaccea, a fost cu 15 centimetri mai mic decât cota de inundaţie, potrivit măsurătorilor efectuate de Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ).  
 
Potrivit autorităţilor tulcene, circa 300 de hectare au fost inundate în diferite zone ale judeţului, în urma infiltraţiilor apărute în digurile de la Dunăre. De cel puţin o săptămână, aproximativ 60 de curţi ale unor gospodării din oraşul Sulina şi

×
Subiecte în articol: dunarea a inundat pontoane tulcea