x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ludovic Orban: Boc se comportă ca un veritabil urmaș al comuniștilor. A dărâmat statuia lui Iuliu Maniu

Ludovic Orban: Boc se comportă ca un veritabil urmaș al comuniștilor. A dărâmat statuia lui Iuliu Maniu

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2023   •   06:20
Ludovic Orban: Boc se comportă ca un veritabil urmaș al comuniștilor. A dărâmat statuia lui Iuliu Maniu
Sursa foto: Facebook Ludovic Orban

Fostul premier Ludovic Orban spune că primarului orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, se comportă ca un „veritabil urmaș al comuniștilor”, după ce Primăria „a dărâmat cu excavatorul” o statuie a lui Iuliu Maniu.

Potrivit fostului premier Ludovic Orban, statuia din Cluj-Napoca a lui Iuliu Maniu a fost ridicată din inițiativa academicianului Emil Burzo și cu finanțare privată, în 2018. Aceasta a fost realizată de sculptorul Ioan Marchiș.

„În urmă cu două zile, primăria Cluj Napoca, fără nicio comunicare publică prealabilă, a dărâmat cu excavatorul statuia Sfinxului de la Bădăcin”, a scris pe Facebook Orban.

Acesta susține în 5 februarie, la 70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu, erau programate acțiuni comemorative la monument.

„Un adevărat sacrilegiu. Emil Boc se comportă ca un veritabil urmaș al comuniștilor instalați la putere de tancurile sovietice, care i-au omorât sau le-au distrus viețile tuturor patriotilor care au jucat un rol in realizarea României Mari”, a adăugat Ludovic Orban.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emil boc statuie Iuliu Maniu excavator