x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Braşov: Incendiul de pădure de la Ucea, stins după două zile de luptă cu flăcările

Braşov: Incendiul de pădure de la Ucea, stins după două zile de luptă cu flăcările

de Redacția Jurnalul    |    19 Iul 2024   •   08:55
Braşov: Incendiul de pădure de la Ucea, stins după două zile de luptă cu flăcările
Sursa foto: Hepta

Incendiul de pădure din comuna braşoveană Ucea a fost stins joi seara, după două zile în care peste 50 de pompieri militari s-au luptat cu flăcările.

"Canicula le-a îngreunat misiunea, iar temperatura crescută, cauzată de arderea mocnită a litierei şi a doborâturilor, a făcut aerul aproape irespirabil. Au străbătut un drum forestier de peste 4 kilometri, urcând la o altitudine de peste 1.700 de metri, pedestru, în costume de protecţie grele şi cu rucsace cu apă în spate. Şi acesta a fost doar începutul. Au parcurs, în repetate rânduri, suprafaţa afectată de peste 5.000 de metri pătraţi, căutând focare pe sub muşchi, bolovani, crengi şi doborâturi. Au luptat două zile cu căldura, cu lipsa apei, cu drumul greu de parcurs, dar au reuşit", au precizat, într-o informare, reprezentanţii ISU Braşov.

În cele două zile ale intervenţiei, în comuna Ucea a fost trimis, în sprijinul pompierilor braşoveni, elicopterul Black Hawk cu dispozitiv Bambi Bucket, aparţinând DSU, care a participat la stingerea incediului pe cale aeriană.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu brasov