x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cazul adolescentului decedat după ce a fost la o piscină în Râmnicu Sărat. Autoritățile au descoperit mai multe nereguli

Cazul adolescentului decedat după ce a fost la o piscină în Râmnicu Sărat. Autoritățile au descoperit mai multe nereguli

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2024   •   11:01
Cazul adolescentului decedat după ce a fost la o piscină în Râmnicu Sărat. Autoritățile au descoperit mai multe nereguli
Sursa foto: Hepta

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Buzău a dispus oprirea temporară a activităţii la o piscină din municipiul Râmnicu Sărat, după ce un adolescent în vârstă de 16 ani ar fi decedat după o zi petrecută aici.

Tânărul ar fi ajuns iniţial la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar medicii au decis transferul la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" din Capitală.

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la faptul că un adolescent ar fi decedat după o zi petrecută la piscină, în localitatea Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, CJPC s-a autosesizat, fapt pentru care s-a dispus efectuarea unui control pentru verificarea legalităţii şi a modului de funcţionare a operatorului economic, precum şi a condiţiilor privind modul de desfăşurare a prestării serviciilor la piscina deţinută de către acesta", a transmis CJPC.

În urma controalelor, comisarii Protecţiei Consumatorilor au descoperit mai multe nereguli, printre care şi faptul că unitatea nu deţinea buletine de analize fizico-chimice şi microbiologice.

"Echipa de comisari a constatat faptul că unitatea nu deţine buletin de analize fizico-chimice şi microbiologice, până la data prezentului control, şi de asemenea nu deţine un registru în care să fie menţionate: rezultatele buletinelor de analiză la apă, concentraţiile clorului rezidual liber, valorile ph-ului, temperatura apei, periodicitatea de primenire a apei, fapt care trebuie efectuat zilnic cu schimbarea a 1/3 din volumul apei, dezinfecţia bazinului, substanţele dezinfectante utilizate. De asemenea, în regulamentul afişat la locaţie nu este menţionat numărul de persoane care se pot afla în piscină, acesta fiind stabilit prin proiectul de construire a piscinei. Apa din incintă nu era limpede, la data şi ora controlului, putând fi observate pe pereţii laterali o dungă verde, iar pe fundul piscinei, pe alocuri pete verzi, acestea fiind formate ca urmare a dezvoltării algelor în apa din piscină", informează Protecţia Consumatorilor.

Verificările au fost extinse şi la o unitate de alimentaţie, fiind constatate mai multe nereguli.

"Controlul a fost extins şi la unitatea de alimentaţie publică, unde au fost constatate mai multe nereguli: utilizarea de produse şi servicii nesigure, prin folosirea unor produse alimentare pentru care nu se putea stabili data procesării şi încadrarea în data limită de consum, utilizarea unui mijloc de cântărire neomologat şi neverificat metrologic. Ca urmare, comisarii din cadrul CJPC Buzău au aplicat 3 amenzi contravenţionale în valoare de 35.000 lei şi un avertisment, pentru folosirea cântarului neomologat, şi, totodată, au dispus oprirea temporară a activităţii de prestări servicii pentru piscină până la remedierea tuturor deficienţelor", arată sursa citată.

Verificări au fost dispuse şi de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău.

"Pacientul se prezintă pe data de 19.07.2024 la camera de gardă, la ora 13,00 cu simptomatologie - cefalee, ameţeli şi o vărsătură lichidiană. Acesta declară că a fost la piscină şi a făcut repetate scufundări. I se pune diagnostic de către medicul de gardă cu insolaţie şi primeşte hidratare prin perfuzie medicală. Se remite starea lui, adresează că doreşte la domiciliu, merge la domiciliu, iar pe data de 22.07.2024, ora 5,00, se reîntoarce cu o stare toxică, prezintă vărsături, stare de rău, febră, stare deteriorată. Se hidratează, i se face un tratament, iar undeva la ora 11,00 se solicită transferul către 'Matei Balş', de la care în momentul de faţă nu avem niciun răspuns. În momentul de faţă se realizează ancheta cazului, iar o echipă din partea Inspecţiei Sanitare se va deplasa pentru a verifica zona în care s-ar fi întâmplat aceste lucruri", a declarat pentru AGERPRES

×
Subiecte în articol: piscina deces