x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Circulație blocată în centrul Capitalei. Un alt camion a rămas înțepenit în Pasajul Unirii

Circulație blocată în centrul Capitalei. Un alt camion a rămas înțepenit în Pasajul Unirii

21 Sep 2022   •   15:12
Circulație blocată în centrul Capitalei. Un alt camion a rămas înțepenit în Pasajul Unirii
Sursa foto: antena3

Un alt camion de 7,5 tone a blocat, timp de peste o oră, Pasajul Unirii din Capitală. Este al cincilea incident de acest fel după reabilitarea tunelului.

Un camion a rămas înțepenit la circa 150 de metri de la intrarea în pasaj din cauza depășirii limitei de înălțime. Acesta circula pe prima bandă a sensului dinspre Piața Universității către Bd. Dimitrie Cantemir.

Pentru a debloca autovehiculul, șoferul a încercat să dezumfle roțile. El le-a spus organelor de ordine că nu a văzut semnele de circulație, care arată înălțimea maximă admisă, din cauza oboselii. La fața locului a ajuns și proprietarul firmei care deține autovehiculul. 

Circulația rutieră a fost restricționată pe sensul către Bulevardul Cantemir, pentru a manevra cu spatele autoutilitara. Polițiștii au direcționat traficul pe deasupra pasajului.

„Pentru a crește vizibilitatea în tunel, au fost montate 498 de corpuri de iluminat și bandă LED pe o suprafață de 4 kilometri. Totodată, la suprafață au fost instalați 30 de stâlpi de iluminat precum și 150 de proiectoare (pe rampă), astfel încât, iluminatul în pasaj să devină un ghidaj de siguranță pentru șoferi. De asemenea, Pasajul Unirii are, în momentul de față, cel mai performant sistem de ventilație.Sistemul este complet automatizat și are două regimuri de funcționare”,  a informat Primăria Capitalei, după reabilitarea pasajului. Lucrările au durat circa două luni, în perioada iunie-septembrie 2022.

Tunelul are 3,7 metri înălțime iar limitatorul de viteză este situat la 3,5 metri înălțime.

 

×
Subiecte în articol: pasaj unirii Pasajul Unirii