x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pericol de explozie într-o comună din Galați. Peste 500 de persoane au fost evacuate. Traficul feroviar a fost oprit

Pericol de explozie într-o comună din Galați. Peste 500 de persoane au fost evacuate. Traficul feroviar a fost oprit

05 Noi 2017   •   11:16
Pericol de explozie într-o comună din Galați. Peste 500 de persoane au fost evacuate. Traficul feroviar a fost oprit

Update:  Peste 500 de persoane din 200 de locuinţe din satul Traian au fost evacuate preventiv de autorităţile locale împreună cu jandarmii, fiind conduse mai departe de păşunea unde se află cisterna cu GPL care prezintă scurgeri de gaze, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă. 

 

Stire initiala Circulaţia pe DN 25 a fost închisă în zona satului Traian, judeţul Galaţi, după ce o cisternă plină cu GPL care prezenta scurgeri de gaze la o supapă a fost oprită şi dirijată spre o păşune din vecinătatea şoselei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă. 

Potrivit sursei citate, circulaţia pe DN 25 se face pe o variantă ocolitoare la indicaţia poliţiştilor rutieri. Şi traficul feroviar în zonă a fost închis. 

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale pentru activarea unor măsuri preventive. 

'Cisterna a fost scoasă de pe DN 25 şi dirijată pe o păşune, la o distanţă de un kilometru de şosea şi de zona locuită, accesul fiind restricţionat în zonă din motive de siguranţă", a declarat primarului comunei Braniştea, Marin Adamache. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi a precizat că, potrivit procedurilor, în astfel de cazuri se instituie o zonă de siguranţă în jurul cisternei, după care se analizează posibilitatea de transvazare, adică trecerea combustibilului în altă cisternă, sau de purjare, eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiţii de siguranţă.

AGERPRES

×