x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cluj: Refugiații se pot spovedi în limba ucraineană

Cluj: Refugiații se pot spovedi în limba ucraineană

19 Apr 2022   •   18:00
Cluj: Refugiații se pot spovedi în limba ucraineană

Refugiații se pot spovedi la Cluj în limba ucraineană. Un program liturgic oficiat în limba ucraineană va avea loc în Paraclisul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului vine în întâmpinarea nevoilor de ordin duhovnicesc ale refugiaților ucraineni afectați de conflictul din țara vecină.

Astfel, refugiații vor avea posibilitatea de a se spovedi și de a se cumineca. Programul liturgic, oficiat în limba ucraineană în Paraclisul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca, situat în incinta reședinței mitropolitane), cuprinde miercuri, 20 aprilie 2022, de la ora 10.00, Sfânta Taină a Spovedaniei, iar sâmbătă, 23 aprilie 2022, de la ora 9.00, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Responsabil cu asistența duhovnicească este părintele Mihai Bodnariuc, preot vorbitor de limba ucraineană.

„Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea și sănătatea celor aflaţi în conflict, dar şi pentru odihna sufletelor şi pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război”, a transmis Mitropolia.

(sursa: Mediafax)

×