x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Contrabandist de țigări, prins după o urmărire spectaculoasă în care s-a tras cu pistolul

Contrabandist de țigări, prins după o urmărire spectaculoasă în care s-a tras cu pistolul

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2024   •   12:00
Contrabandist de țigări, prins după o urmărire spectaculoasă în care s-a tras cu pistolul

Un contrabandist de țigări din Botoșani a fost prins după o urmărire spectaculoasă cu mașina în timpul căreia polițiștii au tras cu pistolul. Fugarul a reușit să iasă din mașină și a fost prins după aproximativ un kilometru, anunță polițiștii de frontieră.

Incidentul a avut loc luni seara. Poliţiştii de frontieră botoșăneni cu ajutorul agenților din cadrul Poliției Botoșani, au descoperit, în municipiul Botoșani, un autoturism „suspect a fi implicat în activități de contrabandă”.

Șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor de frontieră. Aceștia au plecat în urmărirea mașinii și au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât și către pneurile autoturismului.

Deși era urmărit de autospeciala de poliție cu semnale acustice și luminoase, șoferul și-a continuat deplasarea către Dorohoi, iar în localitatea Pădureni a lovit un cap de pod. Șoferul a abandonat autoturismul și a fugit, dar polițiștii „l-au urmărit aproximativ un kilometru și, pentru că nu s-a supus somației legale, au efectuat două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale”.

La final, bărbatul a fost imobilizat de către polițiștii de frontieră. În autoturism au fost descoperite șapte colete care conțineau aproximativ 4.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 38.100 lei.

În urma primelor cercetări, polițiștii de frontieră au constatat că la volan se afla un bărbat din județul Botoșani, în vârstă de 33 de ani, iar autoturismul avea numere false de înmatriculare.

În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: contrabandist pistol