x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Copii evacuaţi din tabără cu salvamontiştii

Copii evacuaţi din tabără cu salvamontiştii

de Monica Cosac    |    14 Noi 2016   •   09:56
Copii evacuaţi din tabără cu salvamontiştii
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Mai mulţi turişti au rămas blocaţi în staţiunile montane, fără curent electric şi căldură, din cauza ninsorilor abundente şi a vântului puternic din acest weekend. Zeci de copii care se aflau într-o tabără din staţiunea Parâng au fost evacuaţi pe jos, ieri după-amiază, cu ajutorul salvamontiştilor şi jandarmilor montani, după ce accesul spre zona turistică s-a blocat, stratul de zăpadă depăşind 80 de centimetri.

Ieri, în staţiunea Parâng se aflau 20 de copii şi mai mulţi adulţi care participau la o tabără de nutriţie. Ei ar fi trebuit să se întoarcă acasă în timpul zilei, însă ninsoarea abun-dentă şi viscolul au blocat orice cale de acces spre staţiune. Nici telescaunul nu a mai funcţionat din cauza întreruperii energiei electrice, astfel că cei mici au fost coborâţi de pe munte pe jos, cu ajutorul echipelor de salvare. La cabanele din staţiune se mai aflau şi alţi turişti care au urcat cu maşinile, dar nu au mai putut coborî în Petroşani, drumul find acoperit de un strat de zăpadă de peste 80 de centimetri. Mai multe persoane au rămas fără căldură şi curent electric, la o pensiune din Munţii Şureanu, judeţul Alba, şi nu au putut pleca deoarece zăpada a ajuns în unele zone la circa un metru. Şi turiştii care şi-au petrecut sfârşitul de săptămână pe Muntele Semenic, în judeţul Caraş-Severin, s-au confruntat cu aceleaşi probleme, deoarece utilajele care deszăpezeau drumul de acces nu au făcut faţă zăpezii viscolite.

Maşini distruse şi balcoane doborâte de vânt în Capitală

Deşi în Bucureşti nu a nins, şi locuitorii Capitalei au avut probleme din cauza vântului extrem de puternic. Peste 20 de copaci au fost doborâţi de vânt, unul dintre aceştia blocând, pentru mai multe ore, ambele benzi de circulaţie pe Bulevardul Griviţa. În total, doar în Bucureşti şi judeţul Ilfov, au fost peste 100 de intervenţii ale pompierilor pentru îndepăratea copacilor căzuţi pe stradă şi pe maşini sau a panourilor publicitare şi acope-rişurilor smulse de vânt. În Sectorul 4, vântul puternic a smuls faţadele a două balcoane de la ultimele două etaje ale unui bloc de zece etaje care nu este reabilitat, un magazin aflat la parterul imobilului fiind avariat.

×