x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mare de credincioși la Mănăstirea “Peștera Sf. Apostol Andrei” din Dobrogea

Mare de credincioși la Mănăstirea “Peștera Sf. Apostol Andrei” din Dobrogea

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2022   •   09:59
Mare de credincioși la Mănăstirea “Peștera Sf. Apostol Andrei” din Dobrogea
Sursa foto: Sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului

Miercuri, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, cinstirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. 

Pelerinii s-au îndreptat spre Ion Corvin încă de la primele ore ale dimineții, iar  Sfânta Liturghie a început la 8.30.
Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța, este locul tradițional unde creștinii merg să se închine în această zi de mare Sărbătoare. 

Alături de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Mănăstire sunt așteptați următorii ierarhi: Înaltpreasfințitul Iacov, Mitropolit de Mytilene – Grecia, Înaltpreasfințitul Pantelimon, Mitropolit de Maroneia şi Komotini – Grecia, Preasfințitul Demetrios Charbak – Episcop de Safita, Arhiepiscopia de Akkar, Preasfințitul Nikiforos, Episcop de Amorium – Turcia, Preasfințitul Macarie, Episcop Vicar de Ruse – Bulgaria, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, și Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. 
Totodată, va avea loc dubla lansare a „Bibliei în versuri de la Cluj” și a colecției „Ecoul veșniciei”. Vor rosti alocuțiuni: IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, ing. Ioana Roman, primarul comunei Viișoara, jud. Cluj, Nadia Farcaș, editor editura „Ecoul Transilvan”, Alina Pârvulescu, secretar general A.N.C.R., și Ioan Ciorca, scriitor. Evenimentul editorial este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului și editura „Ecoul Transilvan”;
Programul IPS Teodosie continuă apoi astfel:
- de la ora 17.30, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține un concert dedicat Sfântului Apostol Andrei la Centrul multifuncțional educativ pentru tineret „Jean Constantin” (fostul cinematograf Republica) din Constanța.
Joi, 1 Decembrie, Ziua Națională a României
- de la ora 6.00, va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, urmată, la ora 9.00, la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic, de slujba de Te Deum pentru Ziua Națională a României;
- de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com;
- de la ora 21.45, va oficia Acatisul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×