x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Descoperire într-o locuință din Constanța. Monede și bunuri din patrimoniul cultural

Descoperire într-o locuință din Constanța. Monede și bunuri din patrimoniul cultural

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2023   •   15:40
Descoperire într-o locuință din Constanța. Monede și bunuri din patrimoniul cultural
Sursa foto: Poliția Română

Polițiștii din Constanța au descoperi, în urma unei percheziții făcute la domiciliul unui bărbat de 45 de ani, 65 de monede romane și medievale, plus 8 ceasuri de colecție, bunuri susceptibile că fac parte din patrimoniul cultural.

Lucrători din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au făcut vineri o percheziție domiciliară în locuința unui bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire de bunuri aparținând patrimoniului cultural național.

În urma probatoriului administrat în dosar a reieșit că, din anul 2020, bărbatul de 45 de ani ar fi desfășurat o amplă activitate de colectare și valorificare de bunuri susceptibile a face parte din patrimonial cultural, prin intermediul site-urilor de profil, al grupurilor de colecționari, dar și pe piața neagră de antichități.

În urma percheziției au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 65 de monede din perioada romană și medievală, precum și 8 ceasuri de colecție, în valoare de aproximativ 75.000 de lei.

De asemenea, au fost descoperite bunuri folosite la comiterea infracțiunilor: înscrisuri cu valoare probatorie, carduri bancare, sisteme informatice și suporturi de stocare a datelor informatice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: constanta monede romane monede medievale