x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Eroare medicală la Braşov! O fetiţă a fost operată pentru îndepărtarea unui tifon uitat în timpul unei operaţii de apendicită

Eroare medicală la Braşov! O fetiţă a fost operată pentru îndepărtarea unui tifon uitat în timpul unei operaţii de apendicită

29 Ian 2019   •   14:09
Eroare medicală la Braşov! O fetiţă a fost operată pentru îndepărtarea unui tifon uitat în timpul unei operaţii de apendicită

O fetiţă din Sinaia a fost operată la Spitalul Clinic de Copii din Braşov pentru îndepărtarea unui tifon uitat în timpul unei alte intervenţii chirurgicale efectuată în urmă cu un an.

Copila, care în prezent se află la Terapie intensivă, se simte bine şi va fi externată în următoarele zile, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Marcel Albean.

Acesta a precizat că a fost găsită "o compresă, o bucată de tifon, care, probabil, în timpul intervenţiei a rămas acolo" şi a explicat că părţi din aceasta au ajuns în vezică şi apoi în uretră.

"Deci, se poate, pentru că încă nu traversase toată, a fost găsită parte din ea în abdomen şi era în peretele vezicii. Deci, se pliază pe vezică, vezica se pare că e un organ destul de activ şi a încercat să găsească o soluţie, o cale de a o elimina cumva", a arătat dr. Albean.

El a confirmat că acel pansament a făcut o gaură în vezica fetiţei.

"Da, până la urmă aşa se face...Se face o gaură, s-a făcut o breşă şi, prin aceea, bucăţi din ele, deci din tifon, fire de aţă, au ieşit prin vezică, prin uretră (...). Probabil, cu timpul, încerca să o scoată pe toată, ceea ce era aproape imposibil", a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Copii din Braşov.

Dr. Albean a arătat că recuperarea fetiţei va fi rapidă şi, cel mai probabil în două săptămâni, va putea merge la şcoală, însă că nu va putea face sport timp de o lună.

În legătură cu temerile că, la maturitate, pacienta nu va putea avea copii, dr. Marcel Albean a spus că nu vor fi probleme din acest punct de vedere întrucât "organele genitale nu au fost influenţate".

Mass media a relatat că o fetiţă de 11 ani a ajuns în stare gravă la spitalul din Braşov, după ce un chirurg de la spitalul din Sinaia ar fi uitat un pansament în corpul său, în timpul unei intervenţii de apendicită care a avut loc în urmă cu un an. AGERPRES

×