x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Fitch a confirmat ratingul oraşului Braşov la ''BBB minus'', cu perspectivă stabilă

Fitch a confirmat ratingul oraşului Braşov la ''BBB minus'', cu perspectivă stabilă

14 Dec 2015   •   16:45
Fitch a confirmat ratingul oraşului Braşov la ''BBB minus'', cu perspectivă stabilă
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Agenţia de evaluare Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Braşov la ''BBB minus'', perspectiva asociată fiind stabilă, informează un comunicat de presă.

De asemenea, agenţia a confirmat calificativul pe termen scurt în valută la ''F3''.

Confirmarea ratingurilor arată performanţa operaţională solidă a Braşovului şi nivelul moderat al datoriei.

Ratingul ''BBB minus'' reflectă aşteptările agenţiei privind menţinerea pe termen mediu a performanţei operaţionale a municipiului Braşov, care va sprijini capacitatea solidă de autofinanţare.

De asemenea, agenţia ţine cont şi de planurile ambiţioase de investiţii, care ar putea avea nevoie de finanţarea datoriei după 2016, şi de riscurile indirecte cauzate de nivelul ridicat al datoriei fostului furnizor de energie termică, care în prezent se află în proces de reorganizare.

Fitch se aşteaptă ca bilanţul operaţional al oraşului Braşov să rămână solid în 2015-2017, în medie de 20% din venitul operaţional. Aceste rezultate ar trebui să fie suficiente pentru menţinerea nivelului actual al datoriei, apreciază agenţia.

Nivelul bilanţului va fi sprijinit de adoptarea unor măsuri de control al costurilor de către autorităţilor locale şi de majorarea veniturilor din taxe, sprijinite de creşterea economiei României, estimată de agenţie la 3,7% în 2015.

×