x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galaţi: Bărbat reţinut în cazul fetiţei dispărute de acasă

Galaţi: Bărbat reţinut în cazul fetiţei dispărute de acasă

30 Iul 2017   •   11:21
Galaţi: Bărbat reţinut în cazul fetiţei dispărute de acasă
Sursa foto: jinga80/Getty Images/iStockphoto

Un bărbat de 42 ani, suspectat de sechestrarea unei fetiţe de 9 ani, din comuna gălăţeană Scânteieşti, găsită de poliţişti după căutări care au durat aproape două zile, a fost reţinut pentru 24 de ore, informează IPJ Galaţi.

Bărbatul este acuzat de lipsire de libertate, iar în cursul zilei de duminică urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

''Din declaraţiile minorei s-a stabilit faptul că în seara de 27 iulie, în jurul orei 20,30, în timp ce se afla în centrul comunei Scânteieşti, a fost abordată de un bărbat de 42 ani, din aceeaşi localitate, care a condus-o la locuinţa sa, sub pretextul că îi va da haine uscate, în condiţiile în care afară ploua torenţial. Ulterior, bărbatul ar fi reţinut-o pe minoră în locuinţă, împotriva voinţei ei, până la data de 29 iulie, în jurul orei 17,00, când, profitând de faptul că acesta era plecat, a forţat sistemul de închidere al uşii de acces şi a părăsit curtea, prin escaladarea gardului", se arată în comunicatul IPJ Galaţi.

Fetiţa a dispărut de acasă joi seară, în jurul orei 20,00, tatăl ei alertând în cursul zilei de vineri poliţia. Pentru găsirea fetei s-au mobilizat peste 100 de poliţişti, jandarmi, lucrători ai ISU, voluntari, localnici din Scânteieşti şi pădurari. De asemenea, fotografia fetei a fost distribuită la toate subunităţile de poliţie, la Secţia Regională de Poliţie Tansporturi Galaţi şi la operatorii de transport de pe raza judeţului Galaţi. www.agerpres.ro

×