x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale GALERIE FOTO - 3.000 de copii au fost la Ziua Porților Deschise de la Ministerul Afacerilor Interne

GALERIE FOTO - 3.000 de copii au fost la Ziua Porților Deschise de la Ministerul Afacerilor Interne

31 Mai 2018   •   19:47
GALERIE FOTO - 3.000 de copii au fost la Ziua Porților Deschise de la Ministerul Afacerilor Interne
Sursa foto: Victor Stroe

Peste 3.000 de copii, părinţi, bunici ori profesori ai acestora au vizitat, joi, sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu ocazia celei de-a X-a ediţii a Zilei Porţilor Deschise, organizată de Ziua Internaţională a Copilului. 

Sărbătoritul zilei a fost Gabriel Stan, un băiat de 12 ani din Târgu-Jiu, care a fost desemnat ministru pentru o zi. În urmă cu câteva luni, copilul a dat dovadă de cinste şi spirit civic, după ce a găsit pe stradă un portofel, pe care l-a dat dirigintei. Banii şi actele au fost predate, cu sprijinul Poliţiei, proprietarului, iar fapta copilului nu a trecut neobservată. Cum joi este şi ziua sa de naştere, ministrul Carmen Dan i-a făcut cadou un tort şi o legitimaţie de viitor poliţist, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES. 

Carmen Dan l-a primit în biroul său pe copil, care a spus că vrea să devină poliţist. 

Pentru a sărbători Ziua Copilului, MAI a organizat în curtea instituţiei o expoziţie de maşini, motociclete, elicoptere şi alte mijloace de intervenţie ale Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră, Pompierilor, Inspectoratului General de Aviaţie, Inspectoratului General pentru Imigrări. 

Toţii copiii au fost fascinaţi de coborârile în rapel de pe sediul MAI efectuate de angajaţi din diferite structuri din subordinea ministerului. Totodată, vizitatorii au putut vedea arme din dotarea structurilor MAI. 

În cadrul evenimentului, cei prezenţi au vizitat zone simbolice, istorice şi funcţionale din sediul central al Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv expoziţii de uniforme istorice şi documente ale structurilor MAI. 

"Structurile ministerului au prezentat exerciţii demonstrative de dresaj canin, coborâre în rapel de pe clădire, lecţii de prim-ajutor sau de autoapărare. Fanfara Jandarmeriei Române a încântat asistenţa cu muzica reprezentativă şi melodii din repertoriul internaţional. În premieră, la această ediţie aniversară a fost invitată Andra Gogan, un artist cunoscut şi apreciat de copii", precizează MAI. AGERPRES

Click  AICI pentru GALERIA FOTO / Fotografii: Victor Stroe / Jurnalul

×