x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Greva STB. Nicușor Dan: Noi avem o grevă care paralizează Bucureștiul organizată de un consilier general PSD. Cer partidului să se pronunţe

Greva STB. Nicușor Dan: Noi avem o grevă care paralizează Bucureștiul organizată de un consilier general PSD. Cer partidului să se pronunţe

21 Ian 2022   •   10:05
Greva STB. Nicușor Dan: Noi avem o grevă care paralizează Bucureștiul organizată de un consilier general PSD. Cer partidului să se pronunţe
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, vineri, că greva angajațiilor STB este ilegală și „cine nu aplică o hotărâre judecătorească obligatorie încalcă legea”.

Primarul general atrage atenția că această grevă este organizată de un consilier PSD şi i-a cerut acestei formaţiuni să spună dacă susţine manifestaţia sau îi retrage sprijinul politic lui Vasile Petrariu.

”Discuțiile, negocierile urmează, dar suntem în momentul în care legea trebuie aplicată. Cine nu aplică o hotărâre judecătorească obligatorie încalcă legea. Avem de-a face cu o manifestare total irațională,” a declarat primarul general. 

”Să nu reiei lucrul în aceste condiții, riscând pierderea contractului de muncă și condamnare penală e o atitudine irațională, pe care, sincer, nu o înțeleg” a continuat el.

Șefii de autobază și de depou au fost convocați de Nicușor Dan, la ora 12:00, ca să le transmită angajaților STB hotărârea de a merge înainte cu aplicarea legii și a hotărârii judecătorești și ca să le înțeleagă care sunt acele probleme care pot fi rezolvate. ”Esențial este să respectăm legea în statul român” a transmis el.

"Cer PSD să se pronunţe, având în vedere că totul e organizat de un consilier PSD, un om care şi-a câştigat mandatul şi cer PSD să se pronunţe: fie susţine această manifestaţie care paralizează oraşul, fie retrage sprijinul politic al domnului Petrariu care a organizat această grevă", a mai spus, vineri, primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Procurorii au deschis un dosar penal în legătură cu greva de la STB

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal în legătură cu organizarea grevei de către salariaţii de la Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Ancheta a fost demarată în urma unei sesizări primite de la Brigada de Poliţie pentru Transportul Public.

Greva angajaților STB continuă și vineri, în ciuda deciziei executorii a instanței care a suspendat protestul.

Situația a fost anticipată de STB de joi seara, într-un comunicat. „Personalul implicat în greva ilegală care a paralizat Capitala refuză să-și reia activitatea și există posibilitatea ca această grevă să continue și vineri”, a anunțat joi seara Societatea de Transport București (STB) SA.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan stb dosar penal