x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iaşi: Ceremonial la plecarea "Lupilor Negri" în Afganistan

Iaşi: Ceremonial la plecarea "Lupilor Negri" în Afganistan

03 Feb 2017   •   15:06
Iaşi: Ceremonial la plecarea "Lupilor Negri" în Afganistan
Sursa foto: Foto: bg15mc.ro

Un ceremonial militar şi religios s-a desfăşurat, vineri, la Brigada 15 Mecanizată, cu prilejul plecării, începând de luni, a 400 de militari pe teatrul de operaţiune din Afganistan. 

La eveniment au luat parte rudele, prietenii şi familiile celor 400 de militari din cadrul Batalionului 151 Infanterie Lupii Negri. 

"E un moment special în viaţa Brigăzii 15 Mecanizate Podul Înalt, pentru că azi o mare parte din militari se pregăteşte pentru o nouă misiune pe teatrul de operaţiune din Afganistan. Este o mare cinste şi o mare onoare dar în acelaşi timp şi o mare responsabilitate. Suntem mândri şi bucuroşi că am primit această misiune. Îmi doresc din tot sufletul ca, la sfârşitul celor şase luni, comandantul batalionului să poată raporta "Misiune îndeplinită". Nu va fi uşor. Acest tip de misiuni nu va fi niciodată uşor", a declarat jurnaliştilor colonelul Dragoş Iacob, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată, adăugând că are încredere în experienţa şi profesionalismul militarilor săi. 

Batalionul 151 Infanterie Lupii Negri va desfăşura o misiune de şase luni în Afganistan, care va consta în asigurarea securităţii aeroportului din Kandahar şi a împrejurimilor acestuia, conlucrând cu forţele de securitate afgane, pentru a veni în sprijinul acestora. 

"Principala provocare va fi mediul ostil în care ne vom desfăşura activitatea. O altă provocare va fi anotimpul, pentru că pe timp de vară temperaturile sunt foarte ridicate, şi, nu în ultimul rând, ameninţările care există la tot pasul", a declarat lt. col. Gabriel Turcurleţ, comandantul Batalionului 151 Infanterie - Protecţia Forţei "Lupii Negri" din Iaşi. AGERPRES

×