x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Imagini ȘOCANTE! Un polițist din Cluj calcă un bărbat pe cap după ce i-a pus cătușele

Imagini ȘOCANTE! Un polițist din Cluj calcă un bărbat pe cap după ce i-a pus cătușele

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2022   •   11:39
Imagini ȘOCANTE! Un polițist din Cluj calcă un bărbat pe cap după ce i-a pus cătușele

Membrii unui echipaj de poliție din Cluj Napoca au fost surprinși în timp ce agresau un bărbat căruia îi puseseră anterior cătușele.

Filmarea îi arată pe cei doi agenți de poliție în timp ce agresează fizic o persoană, cu toate că acesta era deja încătușată și nu mai putea reacționa. 

”După cum se vede, în noaptea dintre 25/26.11.2022 în jurul orei 04:22, Calea Turzii, aproape de sensul giratoriu de lângă Sigma, trei agenți de poliție încearcă sa aplaneze o situație unde un domn pare a fi în stare de ebrietate. După ce unul dintre agenți îl lovește cu piciorul (min. 0:15), un al treilea (min. 0:47) vine și îl calcă pe cap de doua ori. Mi se pare un gest neprofesionist și inuman de care au dat dovadă. Indiferent de situație, nu procedezi într-un asemenea fel”, a declarat un martor pentru stiridecluj.ro.

Filmarea începe cu doi agenți de poliție, la care se adaugă și un al treilea, vizibil iritat că bărbatul încătușat și pus la pământ s-a opus reținerii. Unul dintre polițiști l-a tras pe acesta de o parte, încercând să îl calmeze. 

Ce spune IPJ Cluj

După apariția imaginilor în spațiul public, IPJ Cluj a dispus verificarea evenimentelor. 

Din primele informații reiese că poliția a fost sesizată, în jurul orei 4.10, în dimineața zilei de 26 noiembrie, despre un scandal izbucnit într-un bar aflat pe str. Republicii. 

Un agent de pază a cerut unui grup de persoane să părăsească localul dar unul dintre tineri a început să facă scandal, astfel încât agenții de pază au folosit spray lacrimogen și au chemat poliția. Dar tânărul a refuzat să se legitimeze și a fugit, însă s-a împiedicat și a căzut. Polițiștii au trebuit să folosească forța pentru a-i pune cătușele. Bărbatul are 20 de ani și a primit amendă contravențională pentru provocarea scandalului și refuzul de a se legitima. 

Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă deoarece în timpul evacuării clienților, agenții de pază au agresat o femeie. 

×
Subiecte în articol: politist cătuşe calcat pe cap agresiune cluj