x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu de proporții într-o pădure din Olt

Incendiu de proporții într-o pădure din Olt

16 Aug 2017   •   13:29
Incendiu de proporții într-o pădure din Olt

Vegetaţia uscată şi lăstărişul dintr-o pădure din comuna Movileni au ars pe o suprafaţă de aproximativ 15 hectare, în urma unui incendiu izbucnit miercuri dimineaţa, informează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Cornel Gogolan, pentu stingerea incendiului din pădurea de la Movileni intervin, de aproximativ cinci ore, două echipaje de pompieri cu o autospecială cu apă şi spumă şi o autospecială multifuncţională cu bazin cu motopompă şi echipe de voluntari din localitate. 

Intervenţia pompierilor a fost solicitată miercuri dimineaţa, în jurul orei 8,00, pentru stingerea incendiului ce se manifesta la vegetaţia uscată şi lăstărişul de la pădurea din satul Bacea, comuna Movileni. 

Incendiul a fost localizat în jurul orei 12,00, dar pompierii acţionează încă pentru lichidarea lui. 

"Suprafaţa afectată este de 15 hectare. Incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidare. Intervenim cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială multifuncţională cu bazin de apă şi motopompă şi şase subofiţeri. Pompierii sunt sprijiniţi de 12 persoane de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate", a precizat Gogolan. AGERPRES 

×