x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Jaf la o primărie din Arad! Hoţii au spart seiful cu banii de ajutor social şi încasările din impozite

Jaf la o primărie din Arad! Hoţii au spart seiful cu banii de ajutor social şi încasările din impozite

29 Ian 2019   •   15:56
Jaf la o primărie din Arad! Hoţii au spart seiful cu banii de ajutor social şi încasările din impozite

Seiful cu banii ce urmau să fie plătiţi beneficiarilor de ajutor social, dar conţinând şi încasări din taxe şi impozite locale, a fost furat din sediul Primăriei Livada, de persoane deocamdată necunoscute, care au intrat în clădire după ce au spart o fereastră.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Lorena Radu, a declarat că angajaţii Primăriei Livada au reclamat, marţi, dispariţia seifului din camera casieriei instituţiei.

"În noaptea de luni spre marţi, persoane deocamdată necunoscute au intrat în sediul Primăriei, prin escaladarea unui geam pe care l-au spart, şi au sustras seiful în care se afla o sumă de aproximativ 13.000 de lei. În momentul de faţă se fac cercetări pentru identificarea autorilor", a declarat sursa citată.

Primarul comunei, Iosif Bimbo, a declarat pentru că hoţii au smuls din perete cablurile de la sistemul de alarmă, pe care l-au dezactivat.

"Camerele de supraveghere au rămas în funcţiune, iar imaginile le-am dat Poliţiei, pentru cercetări. Suntem uimiţi că au putut sustrage acest seif, care are undeva la 400 de kilograme, fiind un model vechi, cu pereţi încărcaţi cu plumb. Seiful, care are o înălţime de un metru şi se afla la parterul clădirii, a fost scos pe fereastră", a declarat primarul.

Conform sursei citate, în cursul zilei de luni, Primăria a scos din bancă bani pentru plata ajutoarelor sociale, astfel că majoritatea sumei sustrase era pentru beneficiarii acestui drept, însă erau şi bani încasaţi din taxe şi impozite locale.

Poliţiştii verifică imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale Primăriei, dar şi altele de pe posibilele trasee ale hoţilor, pentru a încerca identificarea acestora. AGERPRES

×
Subiecte în articol: jaf primarie arad seif