x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Lucrări finalizate. Trenurile circulă de vineri pe relația Ilva Mică-Năsăud fără transbordare auto

Lucrări finalizate. Trenurile circulă de vineri pe relația Ilva Mică-Năsăud fără transbordare auto

09 Sep 2022   •   18:35
Lucrări finalizate. Trenurile circulă de vineri pe relația Ilva Mică-Năsăud fără transbordare auto

Traficul feroviar de călători se reia vineri, de la ora 17.30, pe relația Ilva Mică-Năsăud, linie care a fost închisă în perioada 20 august-9 septembrie, pentru construirea a 3 podețe, între stațiile Feldru și Ilva Mică.

Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, lucrările de la km 41+719, pe intervalul de stații CF Feldru-Ilva Mică, au drept scop realizarea și racordarea a trei podețe, obiective care au rolul de a colecta și a conduce apele care se revarsă de pe versant, fiind amenajată inclusiv albia râului, în amonte și aval, până la deversarea apelor în râul Someșul Mare.

Au fost construite un podeț de cale ferată, un podeț rutier, pe DN 17, și un podeț tubular, pentru drumul agricol.

„Execuția lucrărilor adiacente, prevăzute în proiect, se realizează în paralel cu desfășurarea traficului feroviar, fără afectarea circulației trenurilor de călători, termenul de finalizare, a întregului program, fiind sfârșitul lunii septembrie”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, de vineri, de la ora 17.30, trenurile de călători vor circula între Ilva Mică și Năsăud fără transbordare auto, așa cum s-a întâmplat pe perioada desfășurării lucrărilor.

(sursa: Mediafax)

×