x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Polițiștii de la Transporturi Maritime au verificat containerele din porturile din Constanța

Polițiștii de la Transporturi Maritime au verificat containerele din porturile din Constanța

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2023   •   20:20
Polițiștii de la Transporturi Maritime au verificat containerele din porturile din Constanța
Sursa foto: observator.tv

Polițiștii de la Transporturi Maritime au desfășurat activități specifice de verificare și control privind legalitatea transporturilor containerizate desfășurate prin porturile Constanța și Constanța Sud – Agigea.

În perioada 26 – 28 septembrie 2023, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, cu sprijinul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța și sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au desfășurat activități specifice de verificare și control privind legalitatea transporturilor containerizate desfășurate prin porturile Constanța și Constanța Sud – Agigea.

Aceste activități au fost efectuate în urma derulării operațiunilor de import sau tranzit, atât prin realizarea unor controale fizice la rampele de control, cât și verificarea prin scanare a unor containere prin intermediul sistemului mobil autonom de scanare a vehiculelor și containerelor, aflat în dotarea Serviciului de Poliție Transporturi Maritime.

De asemenea, pentru prevenirea încălcării normelor rutiere și pentru adoptarea unei conduite preventive a conducătorilor auto, polițiștii au acționat în filtre instituite în porțile de intrare/ieșire în/din porturile Constanța și Constanța Sud – Agigea, unde a fost verificată existența documentelor legale necesare conducătorilor autocamioanelor și au fost efectuate testări pe linia consumului de alcool.

Astfel, în perioada de referință, au fost legitimate 442 de persoane și efectuate 52 de testări cu aparatul alcooltest.

Totodată, au fost verificate 399 de vehicule de transport marfă, 36 de camioane, scanate 36 de containere și 205 controlate fizic.

În această perioadă, au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.445 de lei.

În urma verificărilor și controalelor efectuate, au fost reținute cinci permise de conducere, șapte certificate de înmatriculare și ridicate trei seturi de plăcuțe de înmatriculare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: maritim politie