x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Măsură extraordinară luată de Primăria Oradea. Cum vine aceasta în sprijinul cetățenilor

Măsură extraordinară luată de Primăria Oradea. Cum vine aceasta în sprijinul cetățenilor

11 Mar 2020   •   15:26
Măsură extraordinară luată de Primăria Oradea. Cum vine aceasta în sprijinul cetățenilor
Sursa foto: primaria oradea/antena3

Primăria Oradea a anunțat prelungirea cu o lună a plății impozitelor cu bonificație pentru evitarea aglomerației la ghișee, până la 30 aprilie. 
Proiectul de hotărâre va fi votat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local de joi, 12 martie.

Acesta propune şi prelungirea termenului de depunere a rapoartelor de reevaluare a clădirilor, depunerea declaraţiilor fiscale modificate/rectificative şi a cererilor pentru acordarea de facilităţi fiscale.

Direcţia Economică a Primăriei Oradea nu va aplica amenzi pentru depunerea cu întârziere a declaraţiilor fiscale aferente tranzacţiilor de terenuri, clădiri și autovehicule. Amenzile se suspendă până la 30 iunie 2020.

Codul Fiscal prevede acordarea unor bonificații pentru plata integrală, până la data de 31 martie, a impozitului pe clădiri, terenuri şi autovehicule pentru întregul an de către contribuabili. Reducerea este stabilită de consiliile locale.

În Oradea reducerea se aplică în funcție de modalitatea de plată, fiind încurajate plățile online: 8% online și 4%, în cazul achitării la ghişeele Primăriei, Poşta Română, C.E.C., P.O.S., internet banking, ordin de plată.
 

×