x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Medicii de la o maternitate din Botoşani refuză să mai facă întreruperi de sarcină, din motive religioase

Medicii de la o maternitate din Botoşani refuză să mai facă întreruperi de sarcină, din motive religioase

13 Sep 2018   •   13:01
Medicii de la o maternitate din Botoşani refuză să mai facă întreruperi de sarcină, din motive religioase

Cadrele medicale de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au decis să nu mai efectueze avorturi la cerere, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Ştefan Bercea. 

Potrivit acestuia, măsura a fost luată de comun acord de toţi medicii secţiei, având la bază motive religioase. Singurele cazuri în care sunt acceptate întreruperile de sarcină sunt urgenţele medicale. 

"Din motive religioase, medicii din Botoşani nu doresc să mai facă avorturi la cerere, în cadrul Maternităţii, decât avorturi terapeutice, care sunt urgenţe medicale şi care necesită intervenţie", a afirmat Bercea. 

În primele opt luni ale anului, în judeţul Botoşani au fost înregistrate 147 de avorturi terapeutice, în condiţiile în care, spre exemplu, în 2011, erau efectuate peste 1.000 de întreruperi de sarcină. AGERPRES 

×