x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O membră a clanului mafiot Ndragheta din Italia, implicată în explozia bancomatului din Constanța

O membră a clanului mafiot Ndragheta din Italia, implicată în explozia bancomatului din Constanța

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2022   •   13:31
O membră a clanului mafiot Ndragheta din Italia, implicată în explozia bancomatului din Constanța
Sursa foto: Politia Română

O membră a clanului mafiot Ndragheta din Italia a aruncat în aer, noaptea trecută, un bancomat din Constanța. Ea a fost ajutată de un bărbat român.

Cei doi au fost prinși chiar în timp ce puneau la cale explozia bancomantului de la Pavilionul Expozițional. Evenimentul s-a petrecut noaptea trecută, în jurul orei 3.30. Aceștia au fost reținuți și sunt audiați de polițiștii din cadrul IPJ Constanța. 

Ei ar mai fi aruncat în aer și bancomatul din localitatea Castelu, pe 18 noiembrie. Aparatul era amplasat chiar lângă sediul Primăriei și al Poliției Locale. A fost alertat și SRI pentru a se afla ce explozibil au folosit atacatorii. Cei doi au fost indentificați și puși sub urmărire, astfel că acum au putut fi prinși în flagrant.

Bărbatul este cetățean român, se numește Apostol Gheorghe Călin și are 45 de ani. 

Femeia se numește Sanginesi Katia, s-a născut la Roma, are 55 de ani și este membră a grupării mafiote Ndragheta, cu sediul în Calabria, Italia. Banda din care face parte aceasta este alcătuită din 7 persoane, dintre care 6 au fost arestate, printre care și soțul femeii. Potrivit poliției italiene, ei au comis 6 atacui în localitățile Avellino, Beneveto și Roma, între iulie 2020-ianuarie 2021. Membrii grupării sunt acuzați și de asociere la un grup infracțional specializat în producerea de explozibil și transport de bunuri furate. 

Gruparea Ndragheta a devenit puternică la începutul anilor 2000.  Aceasta operează în proximitatea teritoriului mafiei siciliene dar acționează independent. 

 

Explozia bancomatului din Constanța. Hoții prinși în flagrant

×