x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Minor trimis în judecată pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în Suceava

Minor trimis în judecată pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în Suceava

21 Dec 2018   •   11:39
Minor trimis în judecată pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în Suceava

Un minor care a agresat un tânăr cu un briceag, într-o zonă publică din municipiul Suceava, a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, a anunţat vineri,  Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Persoana trimisă în judecată este cercetată în stare de libertate.

Potrivit sursei citate, procurorii au stabilit că în seara zilei de 2 noiembrie 2018, inculpatul minor, în stare avansată de ebrietate, a lovit de mai multe ori, cu un briceag, o altă persoană, în urma unor discuţii contradictorii între prietenii victimei şi cei ai inculpatului.

Procurorii au stabilit că persoana acuzată s-a întâlnit în seara zilei de 2 noiembrie cu doi prieteni, au consumat băuturi alcoolice au şi decis să se deplaseze în municipiul Suceava pentru a mânca la un restaurant. Înainte de a pleca spre Suceava, adolescentul a mers la domiciliu şi a luat un cuţit tip briceag. Ajunşi la restaurant, cei trei au comandat o sticlă de votcă din care au început să consume. În acelaşi local a intrat apoi persoana vătămată, însoţită de doi prieteni, care s-au aşezat la o masă, în apropierea inculpatului. Între prieteni ai inculpatului şi cei ai persoanei vătămate a avut loc o discuţie în contradictoriu, iar după plecarea din local, victima a fost lovită, din spate, cu un briceag.

"Simţind înţepăturile produse prin actele de violenţă ale inculpatului, persoana vătămată s-a îndepărtat în fugă de aceasta - la rândul său inculpatul a fugit după persoana vătămată, a ajuns după o scurtă distanţă în spatele său şi a încercat să-i aplice o nouă lovitură cu acelaşi cuţit. Persoana vătămată s-a întors cu faţa către acesta şi a observat gestul violent, a ridicat mâna pentru a se apăra, astfel că o nouă lovitură ce urma să-i fie aplicată într-o zonă superioară a corpului a fost recepţionată de victimă la mâna stângă. Persoana vătămată şi-a continuat apoi fuga către staţia de autobuz din apropiere, loc unde se aflau mai multe persoane, a fost urmărită de către inculpat însă acesta nu a mai reuşit să-i aplice alte lovituri. A rezultat din cercetări că un martor a fugit pe partea opusă a străzii şi din locul respectiv a apelat Dispeceratul 112, ulterior persoana vătămată fiind transportată la spital", a precizat sursa citată.

Leziunile produse victimei au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale.

"Fapta inculpatului care, la data de 02 noiembrie 2018, într-un loc public situat pe raza municipiului Suceava, cu intenţie a exercitat acte de violenţă cu un corp înţepător-tăietor în zone vitale asupra unei alte persoane cu intenţia de a-i suprima viaţa, producându-i leziuni vindecabile în 11-12 zile de îngrijiri medicale şi a tulburat ordinea şi liniştea publică, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă la omor respectiv elementele constitutive ale infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice", au concluzionat procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava. AGERPRES

×