x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Misterul nedezlegat de la Beleți Negrești

Misterul nedezlegat de la Beleți Negrești

de Mariana Zaharia    |    15 Dec 2021   •   07:20
Misterul nedezlegat de la Beleți Negrești

A ars primăria, a dispărut primarul! Primăria comunei Beleți Negrești, din județul Argeș, a ars luni dimineața. Tot atunci Mihai Marin, edilul comunei, a fost dat dispărut de către familie.

Edilul este descris de mulți localnici ca fiind un om posac și introvertit, iar președintele lui de partid spune a avut și mai multe conflicte cu secretarul general al primăriei. Nimeni nu știe de ce fuge și dacă este vreo legătură între dispariție și foc.

 

Copiii edilului au primit burse sociale

Primar la primul mandat, Mihai Marin nu era străin de administrația publică, după ce în perioada 2012-2016 a fost viceprimar al comunei Beleți Negrești, apoi consilier local până în 2020, când a candidat la funcţia de primar și a reuşit performanţa de a fi singurul candidat din Argeş al partidului Pro România care a și câştigat.

La alegerile de anul trecut, atât el, cât şi soţia, Mihaela, ospătar de profesie, şi fiica celor doi, studentă, au fost membri în secţiile de votare. Informația reiese din declarația de avere a edilului. Și tot de acolo aflăm că cei doi copii ai săi, un băiat şi o fată, au beneficiat de burse sociale date de Consiliul Judeţean Argeş, în valoare de 1.800 de lei fiecare, atât în 2018 cât şi în 2019, perioadă în care tatăl era consilier local.  

 

Șeful partidului, anunțat de conflictul cu secretarul general

Cunoscuţii spun că Mihai Marin nu era un om vorbăreţ. Și dacă despre dispariție nu mai vrea nimeni să vorbească, oamenii își amintesc acum de certuri cu Roxana Roșescu, cea care ocupă funcția de secretar general al instituției. „A venit la mine acum câteva luni şi acum vreo două săptămâni şi s-a plâns. Mi-a spus că nu se mai înţelege cu secretarul general. Era foarte supărat. Chiar zicea că vrea să-i facă plângere din cauză că-i blochează activitatea. Nu a apucat să depună plângerea pentru că, tot el mi-a zis, că s-a mai gândit şi ar fi mai bine să se împace cu secretarul general, că vrea să meargă bine treaba acolo, pentru comunitate. Nu era un om care să vrea să facă rău”, ne-a declarat Bogdan Ivan, președintele filialei Argeș a Pro România.

Secretarul a refuzat să discute pe subiect. „Nu comentez nimic! Nu am nimic de declarat! Eu am de făcut nişte situaţii pentru a ne repune pe picioare. Vă mulţumesc!”, a spus Roxana Roşescu.

 

300 de litri de motorină au fost folosiți pentru incendiu

Dezastrul lăsat în urmă de focul pus la primărie este evident. Angajații lucrează acum să curețe birourile. Cu o roabă, un  bărbat cară ceva ce la prima vedere pare cărbune. Este, de fapt, hârtie arsă. Documente ce au fost scoase din dulapuri, aruncate pe jos și umplute de motorină, ca să ia foc. Combustibilul folosit în incendiu era depozitat la primărie. 300 de litri de motorină. Erau cumpărați pentru sezonul de deszăpezire. Poliția are un dosar penal în lucru și spune că nu sunt încă suspecți. Pe primar nu l-a putut audia. Dispărut de acasă, la 24 de ore de la incendiu a provocat un accident rutier în Gorj. Rănit, a fugit din spital.

×