x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Dan: Cumpărăm microbuze electrice pentru transportul în localitățile din jurul Capitalei

Nicușor Dan: Cumpărăm microbuze electrice pentru transportul în localitățile din jurul Capitalei

de Redacția Jurnalul    |    02 Apr 2023   •   13:20
Nicușor Dan: Cumpărăm microbuze electrice pentru transportul în localitățile din jurul Capitalei

Edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a 7 microbuze electrice, în valoare totală estimată de 10 milioane de lei. Acestea vor fi folosite pentru transportul în comun la nivel periurban.

„Cumpărăm noi mijloace de transport electrice, nepoluante, cu fonduri din PNRR: am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziția a 7 microbuze electrice, în valoare totală estimată de 10.251.522,75 lei (inclusiv TVA). Proiectul, realizat de Municipiul București și Comuna Snagov, răspunde nevoilor identificate la nivelul comunelor partenere și urmărește îmbunătățirea transportului public de călători la nivel periurban”, scrie Nicușor Dan pe Facebook .

El precizează că obiectivul general al proiectului este „asigurarea unui serviciu accesibil, eficient și ecologic de transport public de călători și îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport în zona administrativă a parteneriatului constituit, în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 din transport”.

×
Subiecte în articol: nicusor dan transport comun