x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Noi detalii din ancheta crimei de la Mangalia. Atitudine schimbată a fetei care și-a omorât cea mai bună prietenă

Noi detalii din ancheta crimei de la Mangalia. Atitudine schimbată a fetei care și-a omorât cea mai bună prietenă

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2023   •   11:00
Noi detalii din ancheta crimei de la Mangalia. Atitudine schimbată a fetei care și-a omorât cea mai bună prietenă

Tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și a aruncat-o apoi într-un parc din Mangalia nu a cerut o măsură preventivă mai blândă.

Loredana le-a spus avocaților că a început să conștientizeze ce a făcut și înțelege acum că poate fi considerată un pericol public. Ea și-a recunoscut fapta în timpul anchetei. 

Portretul psihologic al fetei îi va putea ajuta pe procurori să trimită mai rapid dosarul în instanță. Ea face parte dintr-o familie abuzivă, tatăl ei fiind alcoolic. Între părinți existau certuri frecvente iar Loredana și-a apărat mama atunci când tatăl ei a vrut să îi înjunghie mama. 

Specialiștii spun că Loredana nu și-a ucis prietena dintr-un motiv serios, ci pentru că a trăit într-un mediu violent, unde cuvintele sunt deformate și ajung să aibă sensuri grave. 

"În momentul ăla de furie oarbă, în nebunia aceea, un cuvânt poate să declanșeze, eu am văzut în cariera mea, s-a ajuns la moarte de om de la o jignire, de la o înjurătură. Așa acționează oamenii instinctuali", spune Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist. 

Mama Loredanei a vizitat-o și le-a spus jurnaliștilor că fata a început să conștientizeze gravitatea faptei comise. Ea nu a contestat măsura de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar specialiștii spun că acest lucru este un semn că începe să-și înțeleagă vina și cere clemență în fața judecătorilor.

Potrivit Codului Penal, uciderea unei persoane se pedepsește cu închisoarea între 10 - 20 de ani.

Crima din Mangalia

×
Subiecte în articol: crima mangalia loredana Alina