x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O mamă din Botoșani este anchetată de Poliţie, după ce copilul, care era lovit la cap, a murit în spital

O mamă din Botoșani este anchetată de Poliţie, după ce copilul, care era lovit la cap, a murit în spital

01 Mar 2018   •   18:48
O mamă din Botoșani este anchetată de Poliţie, după ce copilul, care era lovit la cap, a murit în spital
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Poliţiştii din Botoşani au declanşat o anchetă în cazul unei mame al cărei copil a decedat în spital în urma unor traumatisme în zona capului, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Maria Carp. 

Potrivit acesteia, ancheta se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, după ce fetiţa de cinci luni a decedat într-o clinică din Iaşi, la câteva zile de la spitalizare. 

Iniţial, copilul a fost internat pe Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, însă, ulterior, pe fondul stării grave a acestuia, a fost transferat la Iaşi. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Florin Grămadă, a declarat pentru AGERPRES că bebeluşul a fost transferat în urmă cu două săptămâni de la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iaşi, după ce i s-a făcut rău şi a suferit un stop cardio-respirator. 

"Pe 19 februarie a fost adus la noi şi operat de urgenţă, după ce a fost transferat de la Pediatrie din cauza unui hematom, se afla în comă de gradul IV. Post operator starea lui nu s-a ameliorat deloc. Evoluţia a fost proastă, el decedând în urmă cu două zile. Urmează ca medicii legişti să stabilească care au fost cauzele decesului dar şi ale deteriorării stării sale de sănătate", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. 

La internare, mama a declarat medicilor că fetiţa s-a înecat cu lapte, dar apoi cadrele medicale au constatat traumatismele de la capul acesteia. 

Femeia are vârsta de 22 de ani şi este din comuna Havârna. Primarul localităţii, Sergiu Corneliu Săviuc, a declarat că mama este la prima naştere şi nu provine dintr-o familie cu probleme. Potrivit acestuia, tatăl copilului s-ar afla la muncă în străinătate. AGERPRES

×