x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Olt: Fermierii speră în revenirea culturilor de porumb şi floarea soarelui în urma ploilor, potrivit şefului DAJ

Olt: Fermierii speră în revenirea culturilor de porumb şi floarea soarelui în urma ploilor, potrivit şefului DAJ

04 Iul 2017   •   16:24
Olt: Fermierii speră în revenirea culturilor de porumb şi floarea soarelui în urma ploilor, potrivit şefului DAJ

Fermierii din judeţul Olt au încheiat recoltarea orzului, iar grâul a fost recoltat pe mai puţin de o treime din suprafaţa totală şi deocamdată campania a fost întreruptă de ploile abundente, care au dat speranţe în revenirea culturilor de porumb şi floarea soarelui, afectate de secetă, a declarat, marţi, directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Emil Marinescu. 

În judeţul Olt au fost cultivate cu orz 16.000 de hectare de teren agricol, iar producţia medie la hectar a fost de 4.700 de kilograme, recolta fiind considerată bună de şeful DAJ Olt. 

"Recoltarea orzului s-a încheiat şi producţia medie este bună, de 4.700 kilograme pe hectar, la celelalte culturi recoltarea a fost întreruptă pentru că a plouat. Şi la grâu producţia este bună, între 5.000 şi 5.500 kilograme pe hectar, dar grâul a fost recoltat deocamdată pe o suprafaţă de 25.300 hectare din 123.400. La rapiţă producţia este de asemenea bună, de 3.000 - 3.500 kilograme pe hectar, rapiţa fiind recoltată pe o suprafaţă de 12.000 hectare din suprafaţa totală cu rapiţă de 28.880 hectare", a spus Marinescu. 

El a precizat că în contextul în care cantităţile de apă din precipitaţii din ultimele două zile s-au situat între 69 şi 125 de litri pe metru pătrat, fermierii au speranţe privind revenirea culturilor de porumb şi floarea soarelui care începuseră să fie afectate de secetă şi căldura excesivă. 

"Pentru moment este suficientă apă şi sperăm că în zona de centru a judeţului culturile de porumb şi floarea soarelui să îşi revină pentru că mai ales cele de porumb erau afectate de secetă şi temperaturile extreme înainte de aceste ploi", a adăugat Marinescu.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: fermieri culturi porumb floarea soarelui