x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Oradea - Copil de 2 ani, decedat din cauza rujeolei

Oradea - Copil de 2 ani, decedat din cauza rujeolei

09 Mar 2017   •   13:39
Oradea - Copil de 2 ani, decedat din cauza rujeolei
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

O fetiţă de doar un an şi nouă luni a decedat luni dimineața la Spitalul Municipal Oradea din cauza unor complicații ale rujeolei. Fetița a fost transportată în stare critică de la Spitalul Județean Satu Mare.

“Fetiţa de un an şi nouă luni a fost adusă din judeţul Satu Mare, la solicitarea colegilor noştri de acolo, după ce iniţial au cerut transferarea ei la Cluj-Napoca, unde însă nu a putut fi primită. Era în stare extrem de gravă, în şoc, fiind internată direct la Terapie Intensivă, într-un izolator, şi din păcate a murit după câteva ore”, a declarat miercuri, pentru bihoreanul.ro, dr. Florin Maghiar, directorul medical al Spitalului Municipal din Oradea.

”Eram de gardă când ne-a fost adusă fetiţa şi am acordat asistenţă împreună cu specialiştii infecţionişti şi intensivişti (n.r. – de la Terapie Intensivă). Pacienta era în stare de şoc, a fost întubată, dar decesul a survenit în noaptea de duminică spre luni”, a precizat dr. Ritli Ladislau, pentru aceeași sursă.

Fetiţa de un an şi nouă luni provenea dintr-o comună din judeţul Satu Mare, dintr-o comunitate defavorizată, de romi, şi mai avea alţi 14 fraţi, dintre care 8 au fost spitalizaţi la finalul lunii februarie, în Spitalul Judeţean Satu Mare, pentru rujeolă, toţi fiind nevaccinaţi, precizează Bihoreanul.

×