x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pârtia de la Jina a fost închisă din cauza căldurii

Pârtia de la Jina a fost închisă din cauza căldurii

01 Feb 2018   •   13:24
Pârtia de la Jina a fost închisă din cauza căldurii

Pârtia din comuna Jina, aflată în Mărginimea Sibiului, este închisă, din cauza căldurii prea mari şi a lipsei zăpezii, potrivit viceprimarului Iancu-Dumitru Uscatu. 

"Acum nu merg tunurile de zăpadă pentru că, ca ele să meargă, trebuie să fie minus 5 grade Celsius. Pârtia a fost deschisă după Crăciun şi în luna ianuarie, după 1 ianuarie când a nins, până acum. Dacă ar fi zăpadă, pentru populaţie, pârtia nu ar fi un lucru rău, dar dacă nu e zăpadă, ce să facem? Dacă nu e zăpadă, ce poţi să faci?", a explicat, pentru AGERPRES, viceprimarul localităţii. 

În comuna Jina, renumită pentru brânza de Sibiu pe care o fac oierii aici, s-au cheltuit 11,9 milioane de lei, o parte bani europeni, pentru o pârtie de schi cu instalaţie de transport pe cablu şi cu tunuri de zăpadă artificială, maşină de nivelat şi s-a făcut şi un drum de acces. 

Deocamdată, pârtia este închisă din lipsa de zăpadă naturală, iar cea artificială nu poate fi produsă pentru că temperatura este pozitivă, potrivit meteorologilor. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: partia jina inchisa căldură