x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Percheziţii într-un dosar de înşelăciune şi fals privind solicitarea indemnizaţiei pentru creştere copil

Percheziţii într-un dosar de înşelăciune şi fals privind solicitarea indemnizaţiei pentru creştere copil

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2024   •   08:37
Percheziţii într-un dosar de înşelăciune şi fals privind solicitarea indemnizaţiei pentru creştere copil

Poliţiştii prahoveni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, joi dimineaţă, 11 percheziţii în judeţele Argeş şi Prahova şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune şi fals privind solicitarea indemnizaţiei pentru creştere copil.

"S-a reţinut că, în perioada 2019 - 2021, administratorii în fapt ai unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti ar fi facilitat înregistrarea a 7 contracte de muncă fictive, iar, ulterior, în baza acestora, s-ar fi solicitat acordarea indemnizaţiei pentru creştere copil", informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Prejudiciul estimat până la acest moment este de peste 410.500 de lei.

Zece persoane vor fi duse la audieri.

În acest dosar se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic şi fals în declaraţii.

Activitatea beneficiază de sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Investigaţii Criminale şi Criminalistic, dar şi al celor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş.

AGERPRES

×