x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Podul Agigea se va închide din nou

Podul Agigea se va închide din nou

08 Mai 2017   •   10:46
Podul Agigea se va închide din nou

Circulaţia rutieră pe podul de la Agigea se va închide în perioada 8 - 25 mai 2017 în vederea unor lucrări de ranforsare a construcţiei, a anunţat, luni, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă, transmis Agerpres

'Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului. Demontarea ancorajului (inel cu o greutate de aproximativ 90 de tone), presupune măsuri speciale. Operaţiunea va fi efectuată cu ajutorul a două macarale cu o capacitate de 400 tone fiecare, utilaje care nu pot acţiona în condiţii de vânt puternic. În vederea evitării unor accidente care ar putea pune în pericol viaţa sau integritatea corporală a participanţilor la trafic, podul de la Agigea trebuie închis în totalitate, în perioada efectuării acestor manevre. Pentru tensionarea finală a cablurilor sunt necesare operaţiuni de  nivelment al podului (stabilirea poziţiei iniţiale a tablierului podului) şi teste pentru măsurarea forţelor din fiecare cablu. Aceste teste se pot face doar după eliberarea oricărei sarcini de pe pod, ceea ce înseamnă implicit oprirea traficului', precizează sursa citată. 

Potrivit CNAIR, pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN 39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 (Eforie Nord - Agigea). 

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival, notează compania de drumuri. 

×
Subiecte în articol: podul agigea circulatie inchisa