x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Urmărire și împușcături în apropiere de Timișoara pentru oprirea unui grup de asiatici și africani

Urmărire și împușcături în apropiere de Timișoara pentru oprirea unui grup de asiatici și africani

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2024   •   11:40
Urmărire și împușcături în apropiere de Timișoara pentru oprirea unui grup de asiatici și africani
Sursa foto: FB Politia de Frontiera

Un egiptean, patru sirieni și un yemenit au fost prinși de polițiștii din Timiș la capătul unei urmăriri auto. Mașina era condusă de un bărbat cu dublă cetățenie română și moldovenească. Polițiștii au folosit pistolul pentru a-i opri pe fugari.

Potrivit IPJ Timiș, în noaptea de sâmbătă spre duminică „în nodul rutier de la km. 503, calea 2, polițiștii Autostrăzii A1 Deva Nădlac au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, dar conducătorul acestuia nu s-a conformat, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia pe o distanța de 18 km, între localitățile Giarmata-Remetea, până la intrarea în municipiul Timișoara”.

În timpul urmăririi, au fost executate nouă focuri de avertisment în plan vertical. În sensul giratoriu de la aeroportul din Timișoara, autoturismul a intrat în coliziune cu alte două, după care s-a oprit în afara șoselei.

Șoferul, un tânăr în vârstă de 24 de ani, cu dublă cetățenie și șase străini au fost imobilizați. Trei dintre persoanele din autoturism au reușit să fugă.

Ulterior cele șapte persoane au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, pentru continuarea cercetărilor.

„În urma cercetărilor, polițiștii de Frontieră a constatat că cele 6 persoane de origine afro-asiatică sunt intrate legal în România și au drept de ședere legală pe teritoriul țării. De asemenea, polițiștii de frontiera efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul din Republica Moldova. Totodată, una dintre persoanele străine, pe fondul sperieturii, a fost transportată la spital, fapt pentru care Biroul Rutier Timiș a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a anunțat IPJ Timiș.

Nereguli au fost constatate și la autoturismul folosit de străini.

„S-a constatat ca autoturismul nu deține poliță RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.640 de lei, pentru încălcări ale prevederilor OUG 195/2002R, i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 180 de zile”, a precizat IPJ Timiș.

(sursa: Mediafax)

×